Wednesday, January 25, 2012

Upholstered Walls sau pereti imbracati in materiale

Azi am reusit sa stau cu o prietena si cu omul meu la telefon (pe rand, da?) cca trei ore. Wow! Mult, noroc ca mama mea radea de mine spunand ca "numai tu si Napoleon". In timp ce discutam rasfoiam o carte "Singer - Home Decoreting Projects", cautand sa inteleg cum acopar fotoliul.
Si am dat peste ceva care mi-a placut. Niciodata pana acum nu am luat in considerarea valoarea estetica a peretilor acoperiti in materiale, dar acum mi-a atras atentia asupra acestora maniera in care se fac. Practic e ca o izolatie in plus oferita casei, iar eu am in minte sa "tapetez" peretii exteriori, cei care comunica direct cu spatiile exterioare in mobile si acum, de ce nu, tesuturi. Asa ca m-am pus sa caut, iar ceea ce gasesc ma incanta.
As avea nevoie de polyester (upholstery) batting, practic izolatia, cea care mi-a aprins mie beculetul. Si materialul propriu zis.




Cele doua de mai sus sunt exact pentru gusturile mele cand ma gandesc la camera lui Bendis. Si e doar un perete mic,  cu cca 200 euro (inclus transport) as reusi sa-mi procur materialul din Europa.

Ce se poate obtine? Depinde de ceea ce se cauta, de gusturile particulare ale fiecaruia. Eu caut un efect soft, sofisticat, simplu si rafinat in acelasi timp. Invitant, care sa predispuna la visare, proiectare si placere.
Stiu, atrage praful...Daca tine trei ani ma declar multumita. Iar broasca inca e mica, mai picteaza nu neaparat pe pereti, pe hartii, dar uita sa-si curete mainile de servetele. Deocamdata tot pantalonii, bluzele sunt mai la indemana.
Si totusi as incerca, mai ales dupa ce am avut reactia lui Felix de acum cateva zile dupa ce i-am aranjat camera: "Wow, mama, e fantastica!" ca pe urma sa stea toata ziua la el in camera jucandu-se multumit cu omuletii sai LEGO.
Si-mi aduc aminte de Maria Montessori cum considera ea ca-i obligam pe copii interior sa devin atenti la frumos expunandu-i acetuia. Deci fie !!!
Asta e, jacardul o asteapta :))).

Aceasta e o camera unde sunt exact tonurile de culoare pe care le visez pentru Felix. Nu stiu daca lui o sa-i rezerv jacardul, dar nah, tonurile imi plac.



Alte imagini care mi-au placut, nu neaparat ca as cauta sa reproduc aceleasi atmosfere, sa folosesc aceleasi texturi, dar ma inspira.



Iar acest panou imbracat in material e un spectacol.


Si mergand pe acest link ochilor li se ofera un alt spectacol. O baie imbracata in tesut. Nu e de mine, dar o vacanta in acea locatie zau ca nu mi-ar displacea.
Baia nu, dar casa e de mine :))). Off, o ador...




1 comment:

  1. Un search pe google m-a adus aici..pentru unholstery walls

    Se poate te rog sa-mi spui , daca stii si vrei, daca exista vreo firma de amenajari in Bucuresti care presteaza asemenea servicii..ori sa comercialize panouri ca-n ultima fotografie postata de tine?

    Iti multumesc anticipat pentru bunavointa!

    Elena

    ReplyDelete