Monday, October 4, 2010

Sala, sala, fara dieta nu functioneaza

Cel putin la mine. De aproximativ o luna am inceput sa merg regulat la sala, de cate 3-4 ori pe saptamana. Si in mod neasteptat am observat ca-mi chiar place, ma simt plina de endorfine dupa. Am inceput sa merg la sala nu atat pentru a ma tonifica cat pentru  a slabi, dar am inceput sa vad si efectele tonifierii unui organism si trebuie sa recunosc ca-mi chiar place, ma simt motivata sa continui, daca as putea sa pastrez ca o buna practica, o frecventa constanta (de trei ori pe saptamana) cred ca mi-as asigura o batranete frumoasa. Acum ma gandesc la bancul de pe Ap, cel cu raiul, plaja gasita in paradis dupa moarte. Si reprosurile barbatului «Vezi tu, Marie, eram aici acum zece ani de nu-mi spuneai "Mananca sanatos ca sa traiesti bine!"». Lol.

Ei, si am inceput de la 74 de kg, cu foarte mare greu am dat jos 2 pe care am reusit sa le pun inapoi ieri indopandu-ma cu diverse bunatati facute de mama (boace cu pasat, yammy!) si pizza unei prietene. Sunt multumita ca nu mai mananc compulsiv, asta si din cauza ca preocuparile mele au cam disparut dupa ce am avut ultimele rezultate referitoare la sanatatea mea, se pare ca sunt ok, in conditii bune de viata pot atinge si o suta de ani. S-a dus plaja mea!

Oricum pentru a-mi tine sub control diversele ansii care ma conduc la compulsivitate am inceput sa iau integratoare de triptofan, care este un aminoacid precursor al seretoninei.  Si functioneaza. Dar sa ma adun, de azi am decis ca intru si in dieta pentru ca doar sportul nu ma ajuta sa slabesc ci doar sa transform in muschi grasimea si nu-i ca am sa fiu foarte incantata sa ma vad mai tarziu unul din acei monstri plini de muschi.  Sunt buni si aceia, dar in masura justa.

Iar saptamana aceasta va fi una de atac, 1000 calorii/zi  urmand ca de saptamana viitoare sa introduc 1200 calorii pe zi.

Azi dimineata am consumat astfel: 100ml lapte cu cafea, adica 60 c si 3,22 p

Dupa ora 10: 370g supa, adica 148 c si 3,7 p

5g seminte de in macinate, adica 18,5 c si 0, 98 p

Ciudat ca pana acum n-am fost interesata sa stiu cate calorii si proteine aduc in alimentatie semintele de in, acum imi pare un raport destul de bun pentru ceea ce ma intereseaza pe mine, de unde cred ca am sa cresc cantitatea la 10g per zi.

VALORI NUTRIZIONALI MEDI PER 100 GRAMMI

Calorie: 364 kcal - Energia: 1515 kJ - Proteine: 19,6 g - Carboidrati: 11,6 g - Grassi: 26,7 g

I valori nutrizionali sono da considerarsi medi in quanto possono subire oscillazioni imputabili a numerosi fattori (le condizioni e le tecniche di coltivazione, la provenienza del prodotto, la metodologia di conservazione del prodotto ecc.)

L.E. actualizez

100 g lapte 60 c, 3,22 p

30 g scamorza 62,7 c, 6,9 p

10 g ciocolata 55 c, 0.8 p

100 g para matura 58 c, 0.38 p

100 g oua fiert 155 c, 12,58 p

Am sa calculez totalul dupa ce pun in comod copiii.

L.L.E:  am mai introdus ieri 2 gustari: 50 g scamorza 104 c, 11, 5 p si 100 g rosii 18 c, 0,95 p

100g granza neidentificabila, oricum nu stagionata, a adus-o mama din tara si m-am luptat cu ea, avea un gust tare dubios, noroc cu Puffo ca tot cersea si mai mult a mancat el, plus 100 g ridichi 11 c, 0,8 p

Deci cu toata bunavointa o introducere de  690 c + cca 200 c de la branza mamei si o introducere de doar 56 p. Foarte putin, si calorii si proteine.

Dar vestea buna e ca azi dimineata (adica 5 octombrie cand actualizez postarea) aveam 73 de kg.

Ce bine! Iar picioarele, ma uitam ieri cu placere in oglinda, le vad tonice. Am iarasi picioarele mele, frumoase. Hmm, in privinta asta chiar nu pot sa fiu modesta, imi iubesc picioarele.

2 comments:

  1. te cred ca esti motivata si nu vreau decat sa te sfatuiesc s-o iei usor cu reducerea caloriilor zilnice. doar din experienta mea iti pot spune ca efortul pe care-l faci la sala trebuie sustinut prin alimentatie. si odihna, de asta te intrebasem pe mess daca te odihnesti. tu ai sa vezi cum iti merge cu alimentatia, mie una mi s-a facut rau la sala. faceam o ora jumate de aerobic, dar cu somnul eram pe sponci si cu mesele ca pt o persoana sedentara.
    ce naiba determina compulsivitatea asta, ca si eu am aceeasi problema. din copilarie tin minte ca mancam f repede, mult, pana la indigestie. indigestia a fost o problema la mn mult timp, pur si simplu nu ma puteam abtine. nasol.

    ReplyDelete
  2. merci daniela
    la mine compulsivitatea e data de ansie, nivele mari de sters pe care nu reuseam sa-l controlez
    acum a disparut sursa stresului, chiar azi am iesit foarte multumita din cabinetul doctorului, se pare ca nu-s pe duca :))
    am avut zile in care eram distrusa, cele mai negre ganduri erau ale mele
    in plus, tin sa iau triptofan pana cand ma vad la greutatea optima mie, poate si dupa daca observ ca stau bine cu el....
    merg pe 1000 de calorii zilnic doar aceasta saptamana dupa marind la 1200.
    nu vreu sa schimb garderoba pentru ca nu as vrea sa ma complac in situatie avand pantalonii buni : ))
    caut sa mananc mult proteic, mi-e greu sa scot 75 de proteine la doar 1000 de calorii, dar ma straduiesc

    din fericire dorm foarte bine, cred ca triptofanul ma ajuta

    ReplyDelete